Gen ontdekt

Professor Maurice van Steensel, dermatoloog uit Maastricht heeft samen met anderen aan de wieg gestaan van de ontdekking dat het gen CARD14 verantwoordelijk is voor het opvlammen van de huidziekte Pityriasis Rubra Pilaris, een psoriasisverwante ziekte.

Zie hiervoor het bijgaande persbericht.

Het aardige ervan is dat hij verwacht dat in de toekomst mogelijk resultaat te verwachten is van het aanpassen van de huidflora, zodat het eiwit Card14 niet zal reageren met een heftige ontsteking.
Jammer is dat hij zijn opmerking niet verder toelicht en we dus niet te weten komen hoe hij de huidflora aan zou willen passen. Wie weet welke therapie hieruit voort zal vloeien?

Dr. Dick de Hoop.

Nieuwsoverzicht

Een innovatieve behandeling op natuurlijke basis
22 mei 2017

Twee procent van alle Nederlanders lijdt aan deze vaak erfelijke huidziekte. Gelukkig is het niet besmettelijk, maar patiŽnten worden er soms wel zo op aangekeken…
Lees meer...


Externe audit
13 februari 2017

Ook dit jaar mogen we met gepaste trots melden dat onze kliniek opnieuw het keurmerk certificaat "ZKN" en het certificaat ISO 9001-2015 heeft behaald.
Lees meer...


Drukte bij het maken van behandelafspraken
19 december 2016

De afgelopen weken hebben we een behoorlijke toename gezien van klanten die alvast hun nieuwe sessie voor 2017 willen plannen.
Lees meer...


Oproep psoriasispatienten
27 september 2016

Bijgaande oproep ontvingen wij via de NVDV (Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie) en is dus niet afkomstig van het Psoriasiscentrum zelf.
Lees meer...


Afscheid van dr. van`t Veen
2 juni 2016

Op maandag 30 mei hebben wij op gepaste wijze stil gestaan bij het komende afscheid van onze gewaardeerde collega dr. van`t Veen.
Lees meer...


Nieuwsflitsen mei 2016
12 mei 2016

Vanaf maart 2016 hebben wij het nazorgtraject weer opgepakt. Dit betekent dat wij al onze klanten benaderen, ongeveer 3 maanden nadat de behandeling gestopt is.
Lees meer...