Botox

Een behandeling met botulinetoxine of Botox® kan voor enorm veel verschillende medische problemen gebruikt worden. 

De Padbergkliniek gebruikt het voor twee verschillende indicaties:

-Ontspanning van rimpels en lijntjes. De meest behandelde gebieden zijn de kraaienpootjes, de voorhoofdsrimpels en de fronslijnen. Maar ook de mondhoeken en lijntjes op de neus kunnen behandeld worden. 

-Bestrijden van overmatig zweten. Zweetkliertjes in de oksels worden plat gelegd.

Wat is Botox?

Botulinetoxine is een eiwit. Het wordt van nature gemaakt door de bacterie Clostridium botulinum. Er komen verschillende types botulinetoxine voor, waarvan type A het krachtigst en langst werkt. Type A botulinetoxine wordt gebruikt voor cosmetische behandelingen.

Hoe werkt Botox?

Zenuwen brengen een signaal over met neurotransmitters. Botox blokkeert het afgeven van de neurotransmitter acetylcholine. Dit zorgt er lokaal voor dat een zenuw geen signaal naar bijvoorbeeld een spier of een zweetklier kan overbrengen. Na gemiddeld 3 tot 5 maanden wordt het botulinetoxine afgebroken en verliest het zijn werking.

Wat gebruiken we?

In de Padbergkliniek werken we voor het bestrijden van lijntjes, rimpels en plooien met de Botox® en Vistabel® producten van de firma Allergan. Voor het bestrijden van overmatig zweten wordt Dysport® van de firma Ipsel gebruikt. Van alle gebruikte producten is de veiligheid en werkzaamheid, ook op de lange termijn, aangetoond.

Neem direct contact op met de Padbergkliniek

Heeft u vragen? Vul dan het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op. Wilt u langkomen voor een intake gesprek? Voor het inplannen van een afspraak kunt u ons bereiken op het telefoonnummer 0318 694888.

Download de prijslijst