Peeling

Peeling kan verschillende doelen aanpakken. Peeling kan de huid een minder grauwe teint geven, kan pigmentatie tegen gaan en vervlakt acne littekens. Er zijn verschillende stoffen die een peelend effect geven. De diepte en werking van de peeling is afhankelijk van de stof en de concentratie. Een fruitzuurpeeling pakt bijvoorbeeld de bovenste laag van de huid aan.

Hoe werkt een peeling?

In de diepere huidlagen wordt de productie van collageen- en elastinevezels geactiveerd waardoor de huid gladder, voller en egaler wordt. Door het afschilferen van dode huidcellen worden poriŽn niet meer afgesloten waardoor talgkliertjes minder snel zullen verstoppen en minder snel gaan ontsteken. De verhoogde celdeling leidt verder tot een versnelde afschilfering van de met pigment gevulde opperhuidcellen, wat een blekend effect geeft.

Neem direct contact op met de Padbergkliniek

Heeft u vragen? Vul dan het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op. Wilt u langkomen voor een intakegesprek? Voor het inplannen van een afspraak kunt u ons bereiken op het telefoonnummer 0318 694888.