Pigmentvlekjes

Voor behandeling van storende bruine pigmentvlekjes, zoals zonnevlekken die ontstaan op de huid van het gezicht of de handruggen, beschikt de Padbergkliniek over een modern apparaat, de Palomar Starlux™

Dit is een apparaat dat hoog-energetisch licht produceert, vergelijkbaar met laserlicht. Deze methode heet IPL (een afkorting van het Engelse woord Intense Pulsed Light).
De Palomar Starlux™ kan een grote variŽteit aan lichtsignalen uitzenden, waardoor de behandeling precies afgestemd kan worden op uw huidtype en op het soort pigmentvlek dat behandeld wordt. De lichtpuls uit het apparaat verwijdert de storende bruine vlekjes zonder beschadiging van de huid. 

Tijdens het eerste gesprek zal de dermatoloog bekijken of de bruine vlekjes geschikt zijn om te behandelen met de Starlux. Een deskundige beoordeling is belangrijk, omdat onrustige bruine vlekjes beoordeeld en behandeld moeten worden in het ziekenhuis. Tijdens dit gesprek krijgt u ook te horen hoeveel behandelingen nodig zijn en zal tevens een proefbehandeling gedaan worden. Met deze proefbehandeling wordt bepaald welke instelling van het apparaat het meest geschikt is.

De behandeling is niet erg pijnlijk; de flitsen geven een branderig gevoel, dat door de gebruikte koeling meestal goed verdragen wordt.

Behandeling met de Palomar Starlux™ is niet geschikt voor elk type bruine pigmentplekken. Voor dikkere plekken zoals ouderdomswratten kan soms beter gekozen worden voor behandeling met een CO2 laser, voor wegbranden met een stroomapparaat (“electrocoagulatie”) of wegschaven of –schrappen. Zie hiervoor onder de behandeling van Huidbultjes.

Soms is er sprake van storend pigment over een groot huidgebied, bijvoorbeeld bij een zogenaamd “zwangerschapsmasker” of als restverschijnsel van een doorgemaakte acne. In dat geval zal de huidtherapeute u verder kunnen adviseren over bijvoorbeeld chemische peeling of camouflage.

 Download de folder.