Maatregelen Coronavirus 

De Kliniek voor Cosmetische Dermatologie in de Padbergkliniek is open!

Het RIVM en het Outbreak Management Team (OMT) geven groen licht om op aangepaste schaal en op een veilige manier weer te behandelen. Onze medisch specialisten en het ondersteunend medisch personeel zijn opgeleid om infectiepreventiemaatregelen te begrijpen en na te leven. De beschermende maatregelen en handelswijze van de Padbergkliniek worden hieronder toegelicht.

Padbergkliniek personeel
-We schudden geen handen.
-Ons personeel houdt minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
-Alleen gezonde medewerkers, zonder hoesten, neusverkoudheid, smaak- en reukverlies, keelpijn en/of koorts en zonder andere personen met vergelijkbare klachten in de thuisomgeving, werken in de Padbergkliniek. Voor aanvang van iedere werkdag wordt dit uitgevraagd.
-Voor en na het behandelcontact wordt handhygiŽne toegepast.
-Behandelaren dragen handschoenen tijdens elke behandeling. Handschoenen worden direct na de behandeling uitgetrokken en hierna wordt handhygiŽne uitgevoerd voordat de omgeving verder wordt aangeraakt.

Afspraak maken
-Er wordt alleen op afspraak gewerkt.
-CliŽnten die een afspraak maken krijgen standaard de vraag “Heeft u last van koorts, hoesten, smaak- en reukverlies, neusverkoudheid en/of keelpijn of heeft iemand met wie u in een huis woont deze verschijnselen?” Alleen indien dit niet het geval is kan een afspraak worden ingepland. We vragen de afspraak te verzetten als er toch klachten ontstaan in de tussentijd.
-CliŽnten met een verhoogd risico of verminderde weerstand (gebruik van immunosuppressieve medicijnen) mogen niet naar de kliniek komen.

Werkwijze in de kliniek
-De normaal gehanteerde tijdsloten worden indien nodig verruimd om drukte te voorkomen.
-In de wachtkamer wordt een afstand van 1,5 meter gehouden (beperkte zitplaatsen) en er zijn niet meer dan 3 mensen tegelijk in de wachtruimte.
-We verzoeken om alleen naar de behandeling te komen en om de handen te desinfecteren bij binnenkomst.
-We vragen om niet eerder te komen dan het afgesproken tijdstip.
-Helaas zijn de tijdschriften verwijderd.
-Tijdens alle behandelingen binnen een afstand van 1,5 meter dragen de behandelaren mondkapjes en handschoenen.
-Het verspreiden van druppels uit de keelholte speelt een grote rol bij de verspreiding, daarom geldt tijdens iedere behandeling < 1,5 meter dat er niet onnodig met elkaar gesproken wordt.
-De kamers en tastvlakken worden gedesinfecteerd.
-Direct voor aanvang van de behandeling wordt nogmaals gevraagd of u hoest, niest, neusverkouden bent en/of koorts hebt. Een behandeling is pas mogelijk als de deze verschijnselen niet aanwezig zijn.

Zijn er vragen over de beschermende maatregelen die de Padbergkliniek heeft getroffen of over de richtlijnen? Stuur dan een berichtje of bel ons. We staan voor u klaar!