Goedaardige huidbultjes

Iedereen kent ze wel: huidkleurige of gepigmenteerde bultjes of wratjes. Volstrekt onschuldig, maar soms zijn ze cosmetisch storend of zitten ze in de weg. Voorbeelden zijn bolvormige moedervlekken, fibromen of steelwratjes, ouderdomswratten, talgklierhyperplasie, gerstekorrels en angiomen. Gelukkig kunnen ze gemakkelijk verwijderd worden! Vroeger viel dit onder de basiszorg, inmiddels moet u dit echter zelf betalen.

De behandeling

Eerst controleert de dermatoloog of het daadwerkelijk om een goedaardige aandoening gaat. Dit kan meestal met het blote oog of met de dermatoscoop. Het plekje wordt vaak verdoofd met een prikje. Hierna is de behandeling verder pijnloos. Soms is verdoving niet nodig.

Afhankelijk van het soort plekje kan de dermatoloog kiezen uit verschillende behandelingen. De bultjes kunnen worden weggebrand met een CO2 laser of met een elektrisch stroompje (coagulatie). In andere gevallen is het handiger om het plekje oppervlakkig weg te schaven met een mesje of weg te schrappen met een soort lepel (curetteren). Het enige dat overblijft is een oppervlakkig schaafwondje. Napijn zult u niet of nauwelijks hebben. Het uiteindelijke resultaat is pas te beoordelen na enkele maanden. Meestal is er nauwelijks meer iets van de behandeling te zien, soms blijft er een gering wittig restplekje of minimaal littekentje over.

Neem direct contact op met de Padbergkliniek

Heeft u vragen? Vul dan het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op. Wilt u langkomen voor een intakegesprek? Voor het inplannen van een afspraak kunt u ons bereiken op het telefoonnummer 0318 694888. 

Download de folder Goedaardige huidbultjes

Download de prijslijst