Overbeharing

Haren op plekken waar je ze niet wil hebben kunnen erg storend zijn. Zowel voor mannen als voor vrouwen. Vooral dikkere haren en stoppels voelen vaak ruw en vervelend aan. Donkere haren zijn zichtbaar. Er zijn veel mogelijkheden om ongewenste haren te verwijderen. 

In de Padbergkliniek kunnen gepigmenteerde haren veilig behandeld worden met de geavanceerde M22™ van Lumenis™. Dit platform biedt de mogelijkheid om langdurig van ongewenste haargroei af te komen. Een gladde huid zonder stoppels.

De behandeling

De M22™ is apparaat dat hoog-energetisch licht produceert, vergelijkbaar met laserlicht. Deze methode heet IPL (een afkorting van het Engelse woord Intense Pulsed Light). De M22™ kan een grote variŽteit aan lichtsignalen uitzenden, waardoor het apparaat precies afgestemd kan worden op uw huidtype en op de haren die behandeld worden. De lichtpuls uit het apparaat verwijdert de storende haartjes zonder beschadiging van de huid.

Het voordeel van deze behandeling is dat in ťťn behandeling een groot huidoppervlak behandeld kan worden. Het aantal behandelingen dat nodig is verschilt per huidgebied.

Tijdens het eerste gesprek zal de huidtherapeute een proefbehandeling uitvoeren om te zien welke instelling van het apparaat voor u het meest geschikt is.

De behandeling is niet erg pijnlijk; de flitsen geven een branderig gevoel, dat door de gebruikte koeling meestal goed verdragen wordt.

Behandeling met de M22™ is niet geschikt voor elk type overbeharing. Soms zijn de haren te licht. In dit geval kan de huidtherapeute u behandelen middels elektrische epilatie.

Hirsutisme is een afwijkende haargroei bij vrouwen waarbij de haren volgens het mannelijke beharingspatroon groeien. Donkere haren worden zichtbaar in het gelaat zoals op de kin, wangen, en hals, maar ook op bijvoorbeeld op de borsten en buik. Waar andere vrouwen op deze plaatsen alleen donshaar hebben, vertoont zich bij hirsutisme donkere en dikkere haren. Vaak heeft hirsutisme te maken met de invloed van hormonen, maar ook bepaalde medicatie en leeftijd kunnen een rol spelen.

Het licht van de laser werkt op gepigmenteerde haren. Blonde, rode of grijze haren zijn niet tot nauwelijks geschikt. Het licht trekt in de haar en komt bij de voedingsbodem. Hier geeft het zijn warmte af waardoor de haarfollikel wordt vernietigd. De hitte kan alleen afgegeven worden aan haren die in de groeifase zitten. Deze haren groeien dan niet meer terug. De overige haren welke in een andere fase bevinden worden bij de daarop volgende sessies behandeld. Om deze reden zijn ook altijd meerdere behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Enkele weken na de behandeling vallen de haren uit. De overige haren groeien langzaam terug en kunnen weer worden behandeld. Gemiddeld zijn er 6-8 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Met de laser behandeling kunnen we een groot gedeelte van de haargroei afremmen en stoppen. Voor een gedeelte kan dit voor jarenlang weg blijven. Het overige gedeelte haar is dunner en lichter van kleur. Meestal kan er 70-80% haarreductie bereikt worden. Aan te raden is om 1 a 2 keer per jaar de behandeling te herhalen.

Neem direct contact op met de Padbergkliniek

Heeft u vragen? Vul dan het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op. Wilt u langkomen voor een intakegesprek? Voor het inplannen van een afspraak kunt u ons bereiken op het telefoonnummer 0318 694888.