Overmatig zweten

In de Padbergkliniek wordt ook de mogelijkheid geboden om overmatig zweten van de oksels te behandelen.

Solliciteren met natte plekken in de oksels, altijd een bloesje of jasje over het shirt, geen zwarte kleding. Zo zijn er velen die tobben met overmatige transpiratie. Bij de drogist staan rekken vol deodorant en antitranspirant, maar die bieden helaas niet altijd soelaas.

Gelukkig is er een andere manier om dit probleem aan te pakken. Bij de Padbergkliniek kunt u zich laten behandelen met botuline.

De behandeling

Het botulinetoxine blokkeert gedurende enkele maanden de zenuw naar de zweetklieren. Het botulinetoxine wordt door middel van een aantal kleine prikjes in de huid van de oksels gespoten.  De behandeling wordt uitgevoerd door de dermatoloog. Vooraf worden de injectieplaatsen bepaald door een jodium-zetmeeltest. Hierbij worden de oksels ingesmeerd met jodium, en daarna bestrooid met zetmeel. Op de plaatsen waar het zweet naar buiten komt zal het zetmeel paars kleuren. Deze plaatsen worden gemarkeerd, gereinigd, en dan volgen de inspuitingen.

Het resultaat

Het effect is na enkele dagen merkbaar. Het overmatig zweten stopt en blijft maandenlang weg. Het effect van de behandeling is na 2 tot 7 dagen te merken. De duur van het effect wisselt tussen 4 en 7 maanden, gemiddeld heeft men 6 maanden baat bij een behandeling. Nadien kan de behandeling zonder bezwaren worden herhaald. In de praktijk blijkt dat na een aantal behandelingen het transpireren verminderd zodat mogelijk geen behandeling meer nodig is.

Neem direct contact op met de Padbergkliniek

Heeft u vragen? Vul dan het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op. Wilt u langkomen voor een intakegesprek? Voor het inplannen van een afspraak kunt u ons bereiken op het telefoonnummer 0318 694888. 

Download de prijslijst