Behandeling

Afhankelijk van het type psoriasis en op uw ervaringen, wensen en behoeften, kunnen wij u een scala aan behandelingsmogelijkheden aanbieden. De meest gebruikelijke behandelfrequentie is driemaal per week. De volgende mogelijkheden staan u in ons centrum ter beschikking:

  • Zoutbaden met belichtingen: Velen kennen het gunstige effect van het baden in zeewater gevolgd door zonnebaden. De door ons gegeven behandeling, zoutwaterbaden gevolgd door kortgolvig ultraviolet B licht, komen op deze wijze overeen met een 'Dode Zee-behandeling'. Voor de zoutbaden maken we gebruik van het mineraalrijke Boekelo-zout.
  • Kort contact therapie met ditranolcrŤme: Na de hierboven genoemde belichtingen worden, bij de meeste patiŽnten, de psoriasis plekken ingezalfd met ditranolcrŤme. Deze heeft een anti-psoriatische werking en moet gedurende ongeveer dertig minuten intrekken. Afhankelijk van persoonlijke voorkeur kan dit uur zo ontspannen mogelijk doorgebracht worden. In de hiervoor aanwezige ruimte kan men rusten, lezen, biljarten of TV kijken. Na het intrekken van de ditranol crŤme worden de restanten ervan onder de douche afgewassen. Wilt u meer weten over Ditranol klik dan hier.
  • Methoxsaleen met UVA-belichting, ook wel Bad Puva genoemd: Deze behandeling, waarbij methoxsaleen aan het badwater toegevoegd wordt, is even effectief als de PUVA-behandeling, waarbij de patient van tevoren meladinine tabletten inneemt. Doordat er geen tabletten worden ingenomen blijven de nadelige effecten hiervan, zoals bijvoorbeeld misselijkheid en oogbezwaren, achterwege.
  • Hoofdbehandeling: Ook plekken op het behaarde hoofd kunnen goed behandeld worden. Na eventueel gebruik van olie om de schilfers goed los te krijgen, wordt de huid intensief belicht.
  • Extra belichtingen: Bijvoorbeeld op knieŽn, ellebogen en andere hardnekkige plekken.

Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten worden ontleend.