Gen ontdekt

Professor Maurice van Steensel, dermatoloog uit Maastricht heeft samen met anderen aan de wieg gestaan van de ontdekking dat het gen CARD14 verantwoordelijk is voor het opvlammen van de huidziekte Pityriasis Rubra Pilaris, een psoriasisverwante ziekte.

Zie hiervoor het bijgaande persbericht.

Het aardige ervan is dat hij verwacht dat in de toekomst mogelijk resultaat te verwachten is van het aanpassen van de huidflora, zodat het eiwit Card14 niet zal reageren met een heftige ontsteking.
Jammer is dat hij zijn opmerking niet verder toelicht en we dus niet te weten komen hoe hij de huidflora aan zou willen passen. Wie weet welke therapie hieruit voort zal vloeien?

Dr. Dick de Hoop.

Nieuwsoverzicht

Groot onderhoud op 25 en 26 oktober 2018
1 oktober 2018

Zoals u wellicht weet dienen diverse installaties vervangen te worden om aan de huidige eisen te kunnen blijven voldoen en uw behandeling in ons centrum zo comfortabel mogelijk te kunnen uitvoeren.
Lees meer...


Gewijzigd privacy beleid
7 juni 2018

Wij hebben onlangs onze privacyverklaring aangepast, omdat sinds 25 mei 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing is.
Lees meer...


Facebookpagina Padbergkliniek
20 februari 2018

Sinds december 2017 operationeel
Lees meer...


ZKN keurmerk 2018
13 februari 2018

Padbergkliniek / Psoriasiscentrum opnieuw gecertificeerd voor ZKN keurmerk
Lees meer...


Een innovatieve behandeling op natuurlijke basis
22 mei 2017

Twee procent van alle Nederlanders lijdt aan deze vaak erfelijke huidziekte. Gelukkig is het niet besmettelijk, maar patiŽnten worden er soms wel zo op aangekeken…
Lees meer...


Externe audit
13 februari 2017

Ook dit jaar mogen we met gepaste trots melden dat onze kliniek opnieuw het keurmerk certificaat "ZKN" en het certificaat ISO 9001-2008 heeft behaald.
Lees meer...