Veelgestelde vragen

Psoriasis

Kan ik genezen van psoriasis?

Het is niet mogelijk om van psoriasis te genezen, omdat psoriasis een chronische ziekte is. Het is wel mogelijk om de verschijnselen acceptabel te maken of zelfs voor een bepaalde periode geheel te laten verdwijnen. Bij aanvang van de behandeling in het PDBC wordt de ernst van de symptomen gemeten, evenals bij afronding van de kuur. Onze behandeling heeft als resultaat dat veelal alle symptomen verdwijnen.

Kan psoriasis van invloed zijn op alle delen van het lichaam?

Psoriasis kan zich overal op het lichaam ontwikkelen en ook rondom de nagels, op handpalmen, de voetzolen, de geslachtsorganen en het gezicht (wat zeldzaam is). Maar Psoriasis komt meestal voor op de hoofdhuid, knieŽn, ellebogen en romp. Vaak zijn de verschijnsels symmetrisch; op dezelfde plaats op de linker-en rechterzijde van het lichaam.

 Wat kan ik doen aan jeuk?

Hydrateren is de meest eenvoudige manier om jeuk onder controle te houden (een droge huid kan jeuk verergeren) Maar ook een natte koude handdoek of een koude douche kan tijdelijk even de klachten verminderen. Als deze huis, tuin en keuken remedies niet afdoende helpen kan uw arts u medicatie voorschrijven die u kunt gebruiken wanneer u even ‘helemaal gek wordt ‘van de jeuk.

Behandeling

Wat is de wachttijd voor een behandeling?

Ons uitgangspunt is om binnen ťťn ŗ twee weken na een eerste contact een intakegesprek te hebben. In het hoogseizoen, als veel patienten voor de zomer een behandeling willen afronden (maart tot juni) kan dit iets langer zijn.
Contact informatie voor het maken van een afspraak vindt u op deze site.

Wat zijn de kosten?

Onze behandelingen vallen onder de basiszorg. Wij hebben met alle grote zorgverzekeraars contracten die voorzien in volledige vergoeding van de behandeling.


Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een bericht met uw vraag.

Korte
wachtlijsten
Deskundig
team
35 jaar
kwaliteit
Vergoed door de
meeste verzekeraars

Het Psoriasis Dagbehandelingscentrum gaat haar behandelingen per 1 januari 2024 stoppen

Helaas moeten wij meedelen dat het Psoriasis Dagbehandelingscentrum haar behandelingen per 1 januari 2024 gaat stoppen.

Klanttevredenheid

Psoriasis Dagbehandelingscentrum Midden-Nederland wil graag weten hoe haar patiŽnten de kwaliteit van zorg ervaren, middels een klanttevredenheidsonderzoek.