Fractionele laser

Fractionele lasertherapie is een relatief nieuwe manier van laserbehandeling, die geschikt is voor het behandelen van littekens, zoals diepe acnelittekens en littekens na chirurgie.

Chirurgische littekens kunnen al direct na het verwijderen van de hechtingen behandeld worden, maar ook op een later moment kan de behandeling een litteken vlakker, soepeler, minder zichtbaar en minder dik maken. Tevens kan de laser worden gebruikt voor huidverjonging en het verminderen van fijne rimpels. Striae (striemen) kunnen minder zichtbaar worden door behandeling met een fractionele laser.

Hoe werkt een fractionele laser?

Een fractionele laser schiet zeer kleine gaatjes in de huid. Als reactie op deze kleine gaatjes maakt de huid zelf nieuw bindweefsel (collageen) aan waardoor de huid steviger wordt, en er strakker uit gaat zien. Doordat er maar zeer kleine gaatjes worden gemaakt, is de huid na de behandeling snel hersteld en is er geen risico op wonden of littekens.

De behandeling

Voor de behandeling bespreken we met u wat u mag verwachten. Voor deze manier van lasertherapie is het geen bezwaar als de huid voor de behandeling bruin ziet.
Tijdens de behandeling wordt de huid behandeld met laserflitsen die elkaar snel opvolgen. De behandeling met de fractionele ResurFx laser geeft een onaangenaam gevoel, maar het is niet erg pijnlijk en verdoving is dan ook niet nodig. Na de behandeling voelt het behandelde gebied branderig aan en kan de eerste dag een beetje gezwollen zijn. Gedurende enkele dagen is het huidgebied wat rood, maar het gaat niet kapot. Goed koelen vermindert de branderigheid en roodheid.
Na de behandeling is het belangrijk de huid gedurende enige weken tegen zonlicht te beschermen.

Indien gekozen wordt voor een behandeling met de fractionele CO2 laser wordt de huid wel verdoofd en ontstaan er wel korstjes. U  bespreekt met de dermatoloog of dit de optimale oplossing voor uw probleem is.

Het resultaat

Voor de meeste behandelingen geldt dat het beste resultaat wordt bereikt als er drie keer achter elkaar wordt behandeld, steeds met ongeveer een maand tussen de behandelingen. Een half jaar na de behandeling treedt dan nog steeds verdere verbetering van de huid op. Na 6 tot 9 maanden is het uiteindelijk resultaat van de behandeling pas te beoordelen.

Neem direct contact op met de Padbergkliniek

Heeft u vragen? Vul dan het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op. Wilt u langkomen voor een intakegesprek? Voor het inplannen van een afspraak kunt u ons bereiken op het telefoonnummer 0318 694888.


Korte
wachtlijsten

Gekwalificeerde
dermatologen

35 jaar
kwaliteit

Deskundig
medisch advies

Behandelingen

In de Padbergkliniek zijn er verschillende behandelingen voor verbetering van de huid mogelijk. Van laser tot Botox en van peeling tot filler. Natuurlijk met een eerlijk advies. De behandelingen worden altijd uitgevoerd door deskundige huidtherapeutes en dermatologen.

Huidproblemen

Behandeling van littekens, vaatjes, pigmentvlekken, haren, bultjes, striae, rimpels en huidverslapping. Wat het cosmetische huidprobleem ook is, een deskundig advies op maat krijgt u altijd.