Littekens

Iedereen heeft wel een litteken. Ontstaan na een val, een ongeluk, een beet of een medische procedure. Soms kunnen littekens door de vorm, de structuur of de locatie storend zijn. Het helpt soms al om een litteken soepel te houden met crème. In de Padbergkliniek kunnen littekens ook verder behandeld worden.

Wat kan een fractionele laser?

Fractionele lasertherapie is een nieuwe manier van laserbehandeling, die geschikt is voor het behandelen van littekens. Chirurgische littekens kunnen al direct na het verwijderen van de hechtingen behandeld worden, maar zeker ook op een later moment kan de behandeling een litteken vlakker, soepeler, minder zichtbaar en minder dik maken. Tevens kan de laser worden gebruikt voor huidverjonging en het verminderen van fijne rimpels en de ResurFX ook voor striae.

Hoe werkt een fractionele laser?
Een fractionele laser schiet zeer kleine gaatjes in de huid. Als reactie op deze kleine gaatjes maakt de huid zelf nieuw collageen aan, waardoor de huid steviger wordt en er beter uit gaat zien. Doordat er maar zeer kleine gaatjes worden gemaakt, is de huid na de behandeling snel hersteld en is er geen risico op wonden
of littekens.

De behandeling
Voor de behandeling bespreken we met u wat u mag verwachten. 
Voor deze manier van lasertherapie is het geen bezwaar als de huid voor de behandeling bruin ziet.
Tijdens de behandeling wordt de huid behandeld met laserflitsen, die elkaar snel opvolgen. De behandeling geeft een onaangenaam gevoel, maar het is niet erg pijnlijk en verdoving is bij behandeling met de ResurFX dan ook niet nodig. Na de behandeling voelt het behandelde gebied branderig aan en kan de eerste dag een beetje gezwollen zijn. Gedurende enkele dagen is het huidgebied mogelijk wat rood, maar het gaat niet kapot. Goed koelen vermindert de branderigheid en roodheid. Na de behandeling is het belangrijk de huid gedurende enige weken tegen zonlicht te beschermen. 

Het resultaat
Voor de meeste behandelingen geldt dat het beste resultaat wordt bereikt als er drie keer achter elkaar wordt behandeld, steeds met ongeveer een maand tussen de behandelingen. Een half jaar na de behandeling treedt dan nog steeds verdere verbetering van de huid op. Na 6 tot 9 maanden is het uiteindelijk resultaat van de behandeling pas te beoordelen.

Neem direct contact op met de Padbergkliniek

Heeft u vragen? Vul dan het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op. Wilt u langkomen voor een intakegesprek? Voor het inplannen van een afspraak kunt u ons bereiken op het telefoonnummer 0318 694888.

Korte
wachtlijsten

Gekwalificeerde
dermatologen

35 jaar
kwaliteit

Deskundig
medisch advies

Behandelingen

In de Padbergkliniek zijn er verschillende behandelingen voor verbetering van de huid mogelijk. Van laser tot Botox en van peeling tot filler. Natuurlijk met een eerlijk advies. De behandelingen worden altijd uitgevoerd door deskundige huidtherapeutes en dermatologen.

Huidproblemen

Behandeling van littekens, vaatjes, pigmentvlekken, haren, bultjes, striae, rimpels en huidverslapping. Wat het cosmetische huidprobleem ook is, een deskundig advies op maat krijgt u altijd.