Striae

Striae of striemen ontstaan vaak na een periode waarin de huid opgerekt wordt. Zwangerschap is een bekende oorzaak. De huid raakt opgerekt en er ontstaan scheurtjes in de lederhuid. Maar ook gewichtstoename, bepaalde medicatie of veranderingen in de puberteit kunnen helaas striae geven. Met de non-ablatieve fractionele ResurFX heeft de Padbergkliniek een laser waarmee striae behandeld kunnen worden.

Hoe werkt de ResurFX?

De fractionele laser schiet zeer kleine gaatjes in de huid. Als reactie op deze kleine gaatjes maakt de huid zelf nieuw collageen aan, waardoor de huid steviger wordt, en er beter uit gaat zien. Doordat er maar zeer kleine gaatjes worden gemaakt, is de huid na de behandeling snel hersteld en is er geen risico op wonden
of littekens.

De behandeling

Voor de behandeling bespreken we met u wat u mag verwachten.
Tijdens de behandeling wordt de huid behandeld met laserflitsen, die elkaar snel opvolgen. De behandeling geeft een onaangenaam gevoel, maar het is niet erg pijnlijk en verdoving is dan ook niet nodig. Na de behandeling voelt het behandelde gebied branderig aan en kan de eerste dag een beetje gezwollen zijn. Gedurende enkele dagen is het huidgebied wat rood, maar het gaat niet kapot. Goed koelen vermindert de branderigheid en roodheid.
Na de behandeling is het belangrijk de huid gedurende enige weken tegen zonlicht te beschermen.

Het resultaat

Voor de meeste behandelingen geldt dat het beste resultaat wordt bereikt als er drie keer achter elkaar wordt behandeld, steeds met ongeveer een maand tussen de behandelingen. Een half jaar na de behandeling treedt dan nog steeds verdere verbetering van de huid op. Na 6 tot 9 maanden is het uiteindelijke resultaat van de behandeling pas te beoordelen.

Neem direct contact op met de Padbergkliniek

Heeft u vragen? Vul dan het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op. Wilt u langkomen voor een intakegesprek? Voor het inplannen van een afspraak kunt u ons bereiken op het telefoonnummer 0318 694888.

Korte
wachtlijsten

Gekwalificeerde
dermatologen

35 jaar
kwaliteit

Deskundig
medisch advies

Behandelingen

In de Padbergkliniek zijn er verschillende behandelingen voor verbetering van de huid mogelijk. Van laser tot Botox en van peeling tot filler. Natuurlijk met een eerlijk advies. De behandelingen worden altijd uitgevoerd door deskundige huidtherapeutes en dermatologen.

Huidproblemen

Behandeling van littekens, vaatjes, pigmentvlekken, haren, bultjes, striae, rimpels en huidverslapping. Wat het cosmetische huidprobleem ook is, een deskundig advies op maat krijgt u altijd.