Pigmentvlekken

Voor behandeling van storende bruine pigmentvlekjes, zoals zonnevlekken of levervlekken die ontstaan op de huid van het gezicht of de handruggen, beschikt de Padbergkliniek over het M22™ platform.

M22™

De M22™ is een apparaat dat onder andere hoog-energetisch licht kan maken, vergelijkbaar met laserlicht. Deze methode heet IPL (een afkorting van het Engelse woord Intense Pulsed Light). De M22™ kan een grote variŽteit aan lichtsignalen uitzenden, waardoor de behandeling precies afgestemd kan worden op uw huidtype en op het soort pigmentvlek dat behandeld wordt. De lichtpuls uit het apparaat verwijdert de storende bruine vlekjes zonder beschadiging van de huid.

De behandeling

Tijdens het eerste gesprek zal de dermatoloog bekijken of de bruine vlekjes geschikt zijn om te behandelen met de M22. Een deskundige beoordeling is belangrijk, omdat onrustige bruine vlekjes waar twijfel over bestaat verder beoordeeld en behandeld moeten worden in het ziekenhuis. Tijdens het eerste gesprek krijgt u ook te horen hoeveel behandelingen nodig zijn en zal tevens een proefbehandeling gedaan worden. Met deze proefbehandeling wordt bepaald welke instelling van het apparaat het meest geschikt is. De behandeling is niet erg pijnlijk; de flitsen geven een branderig gevoel, dat door de gebruikte koeling meestal goed verdragen wordt.

Andere behandelingen

Behandeling met de M22™ is niet geschikt voor elke pigmentplek. Voor dikkere plekken zoals ouderdomswratten kan soms beter gekozen worden voor behandeling met een CO2 laser, voor wegbranden met een stroomapparaat (coagulatie) of wegschaven.

Soms is er sprake van storend pigment over een groot huidgebied, bijvoorbeeld bij een zogenaamd “zwangerschapsmasker” of als restverschijnsel van een doorgemaakte acne. In dat geval zal de huidtherapeute u verder kunnen adviseren over bijvoorbeeld chemische peeling of camouflage.

Neem direct contact op met de Padbergkliniek

Heeft u vragen? Vul dan het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op. Wilt u langkomen voor een intakegesprek? Voor het inplannen van een afspraak kunt u ons bereiken op het telefoonnummer 0318 694888.

Korte
wachtlijsten

Gekwalificeerde
dermatologen

35 jaar
kwaliteit

Deskundig
medisch advies

Behandelingen

In de Padbergkliniek zijn er verschillende behandelingen voor verbetering van de huid mogelijk. Van laser tot Botox en van peeling tot filler. Natuurlijk met een eerlijk advies. De behandelingen worden altijd uitgevoerd door deskundige huidtherapeutes en dermatologen.

Huidproblemen

Behandeling van littekens, vaatjes, pigmentvlekken, haren, bultjes, striae, rimpels en huidverslapping. Wat het cosmetische huidprobleem ook is, een deskundig advies op maat krijgt u altijd.