Huidveroudering

De huid omhult en beschermt ons, maar staat daardoor bloot aan allerlei invloeden van buitenaf zoals weer, UV-straling, rook en stof. Ook het bewegen van onze spieren rekt en strekt de huid.

In de loop van het leven verouderd de huid daardoor op een aantal manieren: 

  • De huidstructuur veranderd. PoriŽn en oneffenheden kunnen zichtbaar worden en er verschijnen vlekjes en plekjes.  
  • Er ontstaan rimpels en lijntjes. Vanaf volwassen leeftijd verschijnen rondom veel gebruikte spieren in het gezicht de eerste lijntjes. Eerst zijn deze lijntjes alleen bij het aanspannen van bepaalde spieren aanwezig. Na verloop van tijd zijn de rimpels er altijd en worden ze dieper. 
  • Er ontstaan plooien en de huid verslapt. Bij jongvolwassenen zorgt het onderhuidse vet voor volume en het collageen en elastine in de lederhuid voor een strakke huid. In de loop der jaren wordt dit minder en zakt de huid onder invloed van de zwaartekracht

In de Padbergkliniek kunnen alle tekenen van huidveroudering aangepakt worden.

De behandeling

Wanneer u voor het eerst komt krijgt u een intake gesprek met de medisch specialist. U kunt uw wens of probleem kenbaar maken, vragen stellen en wordt geÔnformeerd over de mogelijke behandelingen en het te verwachten resultaat. Samen zal er een behandelplan worden gemaakt voor een optimaal effect.

Behandeling met botuline
Rimpels ontstaan vaak door het samentrekken van spieren. Botuline toxine A is een stof die spieren in het gezicht kan laten ontspannen. Het wordt in de spiertjes gespoten met een zeer dun naaldje. Kraaienpootjes en fronsrimpels worden meestal met botuline injecties behandeld. Het is een veilig middel en na gemiddeld 3 tot 5 maanden uitgewerkt. Op de langere termijn voorkom je diepere rimpels. Het ontspannend effect van de botuline injecties treedt na enkele dagen in.

Behandeling met laser
De CO2 laser is vaak geschikt om oneffenheden te verwijderen. Met de ResurFX™ fractionele laser kan de huidstructuur verbeterd worden. Ook fijnere rimpels kunnen hiermee behandeld worden, zodat injecties wellicht niet nodig zijn. Zonder de huid te beschadigen stimuleert het de aanmaak van collageen (bindweefsel) in de huid. Hierdoor vervagen fijne rimpels en lijntjes, waardoor de huid er jonger en frisser uit gaat zien.

Behandeling met hyaluronzuur fillers
Om huidverslapping en plooien tegen te gaan kan er gekozen worden voor hyaluronzuur fillers. Door net onder de huid op de juiste plekken te injecteren, ontstaat er een liftend effect waardoor verslapping en rimpels worden tegengegaan. Er wordt altijd gebruik gemaakt van de nieuwste generatie afbreekbare hyaluronzuur fillers met geÔntegreerde verdoving. Hierdoor zijn de injecties veilig, dragelijk en met een optimaal effect. Het resultaat is direct te zien. Wel is er in eerste instantie nog enige zwelling mogelijk.

Neem direct contact op met de Padbergkliniek

Heeft u vragen? Vul dan het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op. Wilt u langkomen voor een intakegesprek? Voor het inplannen van een afspraak kunt u ons bereiken op het telefoonnummer 0318 694888.

Korte
wachtlijsten

Gekwalificeerde
dermatologen

35 jaar
kwaliteit

Deskundig
medisch advies

Behandelingen

In de Padbergkliniek zijn er verschillende behandelingen voor verbetering van de huid mogelijk. Van laser tot Botox en van peeling tot filler. Natuurlijk met een eerlijk advies. De behandelingen worden altijd uitgevoerd door deskundige huidtherapeutes en dermatologen.

Huidproblemen

Behandeling van littekens, vaatjes, pigmentvlekken, haren, bultjes, striae, rimpels en huidverslapping. Wat het cosmetische huidprobleem ook is, een deskundig advies op maat krijgt u altijd.